Linneweever
  • ma 13.00 - 18.00 uur
  • di t/m do 9:00 - 18:00 uur
  • Vr 9:00 - 21:00 uur
  • za 9:00 - 17:00 uur
Home > Zonnebrillen > Vattenfall Solar Team bij ons te gast 

Vattenfall Solar Team bij ons te gast 

In oktober doet het Vattenfall Solar Team van de TU in Delft weer mee aan de Bridgestone Solar Challenge in Australië. Die race met auto’s die volledig op zonenergie rijden wordt eens in de twee jaar gehouden.

NUNA-01Het Vattenfall Team is meervoudig winnaar en verdedigt ook nu weer de titel die het in 2017 veroverde. De auto is nog lichter dan voorgaande jaren en heeft een unieke stroomlijn waardoor hij ook maximaal profiteert van de zijwind en als het ware een beetje kan zeilen zonder veel energie te gebruiken. Afgelopen week was het hele team bij ons in de winkel om zonnebrillen uit te zoeken want zonder zonnebril is natuurlijk geen optie in Australië. Het team werkt samen met het innovatieve zonnebrillenmerk Serengeti dat wij al jaren met veel plezier verkopen. 

NUNA-02NUNA-03De glazen van deze zonnebrillen zijn uniek en combineren een aantal functies waardoor ze niet alleen perfect beschermen tegen schadelijke UV-straling en hinderlijke schittering maar ook nog eens voor een helder en haarscherp beeld zorgen. Voor de gelegenheid had het team zelfs de auto waarmee het twee jaar geleden kampioen werd, meegebracht. Die is zo klein en licht dat hij met gemak bij ons in de winkel paste en daar natuurlijk voor veel bekijks zorgde. Het is dan ook een heel bijzonder ontwerp waar door de studenten iedere keer vol overgave aan gewerkt wordt want de concurrentie uit de hele wereld is moordend. We gaan het zien in oktober. Aan de zonnebrillen zal het in ieder geval niet liggen. Wilt u meer over dit unieke project lezen kijk dan even op www.vattenfallsolarteam.com en op www.worldsolarchallenge.org  

NUNA-03bNUNA-04NUNA-05

NUNA-06NUNA-07

Linneweever | Celebrate Sound & Vision