Brunel Solar Team met zonneauto te gast bij Linneweever

Na een onderbreking van een paar jaar als gevolg van Corona, wordt er later dit jaar in Australië weer een Bridgestone World Solar Challenge gereden. Voor teams uit de hele wereld is dit hét wereldkampioenschap voor zonneauto’s en zevenvoudig winnaar Brunel Solar Team van de TU in Delft is er natuurlijk bij en gaat er alles aan doen om voor de achtste keer op het hoogste treetje van het ereschavot te staan.

De laatste verreden editie van dit bijzondere evenement in 2019 eindigde voor het Delftse team in mineur toen het op kop lag maar de auto in de laatste etappe volledig uitbrandde. Vorig jaar nam het al een beetje revanche door met de NUNA 11 de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika te winnen.

Een goede voorbereiding is essentieel voor een project als dit en het team van de TU Delft laat nooit iets aan het toeval over. Met de NUNA 12 is een volledig nieuwe auto ontwikkeld en als het om alle randvoorwaarden gaat, is ook alleen het beste goed genoeg.

Sinds jaren werkt het team voor de oogbescherming samen met Serengeti Eyewear waardoor het hele team tijdens de race verzekerd is van de allerbeste zonnebrillen die haarscherp zicht en de beste bescherming tegen de schadelijke en verblindende Australische zon garanderen.

De afgelopen jaren zijn wij altijd direct betrokken bij dit bijzondere project.

Zo meten we de ogen van de leden van het team en controleren we de gezondheid ervan. Voor de brildragende teamleden maken we zonnebrillen met glazen op sterkte en voor de contactlensdragers zorgen we dat ze tijdens hun verblijf in Australië voldoende contactlenzen hebben. Eerder dit jaar regelden we al gehoorbescherming voor de teamleden die in Delft de nieuwe auto bouwen.

Net als in 2019 stellen wij u ook nu weer in de gelegenheid om kennis te maken met het team en zelf eens van dichtbij te zien hoe zo’n futuristische zonneauto eruitziet.

Vrijdag 14 april staat de NUNA 11 de hele dag bij ons in de winkel en is het team aanwezig om de nieuwe zonnebrillen voor dit jaar uit te zoeken.

U bent vanaf 10 uur ’s ochtends van harte welkom om het allemaal met eigen ogen te zien.

Wellicht tot dan!

Ernest Linneweever & Team