Contactlenzen

Er zijn heel veel soorten en merken contactlenzen. We zetten de belangrijkste even voor je op een rijtje:

Zachte contactlenzen

Zachte contactlenzen bestaan grotendeels uit water. Ze zijn daarom uiterst flexibel maar vervuilen ook snel. Je moet ze dus goed onderhouden tenzij je iedere dag een paar nieuwe lenzen gebruikt. Omdat ze zo zacht en comfortabel zijn voel je ze nauwelijks en ben je er snel aan gewend.

Er zijn zachte lenzen die je iedere maand vervangt voor een paar nieuwe en zachte lenzen die je na een dag dragen weggooit waarna je de volgende dag een nieuw paar gebruikt. Deze laatste worden vaak daglenzen genoemd.

Flexibele of vormvaste lenzen

Vormvaste lenzen werden vroeger vaak harde lenzen genoemd. Ze zijn niet zo flexibel als zachte lenzen. Dat heeft als voordeel dat ze je sterkte-afwijking soms beter corrigeren. Bovendien vervuilen ze veel minder snel dan zachte lenzen en hoef je ze dus veel minder vaak te vervangen. Het wennen aan deze lenzen kost iets meer tijd maar als je er eenmaal aan gewend bent, draag je net zo comfortabel als zachte lenzen.      

Nachtlenzen

Nachtlenzen draag je ’s nachts en doe je ’s morgens na het opstaan uit waarna je de hele dag gewoon scherp ziet. Dat komt omdat ze ’s nachts de vorm van je ogen een beetje veranderen. In de winkel laten we je graag zien hoe dat precies werkt. Nachtlenzen zijn niet voor iedereen en voor alle sterkte-afwijkingen geschikt.

In de winkel bepaal je samen met een van onze contactlensspecialisten en op basis van alle onderzoeken wat voor lenzen voor jou het meest geschikt zijn.