Optometrie

De specialisten bij Linneweever bepalen niet alleen de benodigde sterkte voor de brillenglazen of contactlenzen. Onze optometristen zijn opgeleid en bevoegd om ook de gezondheid van de ogen te beoordelen.

Linneweever investeert voortdurend in de kennis van de medewerkers en in de benodigde apparatuur om de optometrische onderzoeken te kunnen doen.

Zo kunnen we door de pupil in het oog kijken en de binnenzijde ervan controleren op onregelmatigheden. Door er foto’s van te maken, leggen we dat ook vast en wanneer we twijfelen, sturen we die foto’s naar de oogarts voor een verdere beoordeling.

De ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel waardoor het ook nodig is onze apparatuur keer op keer aan te passen of te investeren in nieuwe instrumenten waarmee we nog beter en nauwkeuriger kunnen werken.

Ook hier komt het vervolgens aan op de kennis en ervaring van onze optometristen die moeten beoordelen of het oog gezond is of niet.

Regelmatige optometrische onderzoeken waarbij de gezondheid van het oog beoordeeld worden zijn noodzakelijk bij sommige ziektebeelden zoals diabetes maar ook verstandig bij klachten of preventief boven de 50 jaar.

Veel complicaties kunnen voorkomen of goed behandeld worden wanneer de diagnose vroeg gesteld wordt.  

Een optometrisch onderzoek kost 100 euro   

Bel of e-mail nu voor een afspraak

T. 0174 29 31 40

E. info@linneweever.nl